1. Fotomaraton Maribor

V soboto, 8. septembra sem bil eden izmed približno 170 udeležencev 1. Fotomaratona Maribor. Od zgodnjega dopoldneva pa vse do teme je bil Maribor poln nas fotografov, saj smo po mestu iskali razne motive, ki bi čim bolj ustrezali razpisanim temam. Teh je bilo 12 in slediti jim je bilo treba po vrstnem redu kar je bilo precej naporno a hkrati zabavno in zanimivo, saj sem med drugim tudi bolje spoznal mesto Maribor in odkril kar nekaj njegovih čudovitih skritih kotičkov.

Naslove razpisanih tem, kot tudi fotografije, ki sem jih jaz za določeno temo posnel si lahko ogledate spodaj.

Tema 0: Štartna številka 1. tema: Maribum: Afrika v mestu
2. tema: Utrip mesta

5. tema: Skriti zaklad
3. tema: Koncert na terasi

4. tema: Camera obscura

6. tema: Visoka tehnologija

Zelo sem bil presenečen nad številom udeležencev saj nisem pričakoval, da jih bo tako veliko. Vsi smo se zjutraj okrog devete ure zjutraj zbrali na Trgu Leona Štuklja kjer smo prevzeli naše štartne številke, spominske kartice in razpisane teme.

7. tema: Črno-beli svet 8. tema: Drava 9. tema: Nostalgija

V mestu se je veliko dogajalo zato je bilo iskanje motivov nekoliko lažje, vseeno nas je pa precej udeležencev kakšno od priložnosti za določen motiv zamudilo. Jaz sem tako zamudil “Koncert na terasi”, ki je bila po vrsti 3. razpisana tema, a sem vseeno nekako probal to temo v objektiv ujeti na malce drugačen način.

10. tema: Nov glasbeni miks

11. tema: Okroglo v urbanem okolju
12. tema: Kubanski ritmi

Večina fotografov je z maratonom zaključila že pred večerom, kar nekaj nas je pa počakalo na večerni koncert skupine Cubismo, na Grajskem trgu, kjer smo iskali motive k zadnji razpisani temi – “Kubanski ritmi”.

O fotomaratonu Maribor:

Razglasitev zmagovalcev je bila na otvoritvi fotografske razstave, ki je bila 3. oktobra v Fotografskem muzeju Maribor. Na razstavi so bile projecirane vse fotografije, na stenah pa razstavljene tiste, ki so po ocenah žirije najboljše. Jaz sem bil s svojimi fotografijami uvrščen na 14. mesto.

Leave a Reply