Lisca Diamond AD

posted in: Oglasni spoti, Video | 0

Pri predmetu TV in video produkcija je bila naloga, za razliko od naloge pri predmetu Režija, bolj zahtevna, saj smo morali veliko dela opraviti sami. Za spodnje perilo Lisca smo morali posneti krajši oglasni blok. Vsak od sošolcev si je moral sam izmisliti neko zgodbo in na podlagi te posneti oglas. Pri tem smo morali zadeve zmontirati v Adobe Premiere in za kakšen del montaže obvezno uporabiti tudi Adobe After Effects.

Lisca Diamond AD

Moja zgodba je sledeča; Moški se v kopalnici tušira in v tem času v sobo vstopi vlomilec. Ta išče zelo vreden diamant in med iskanjem tega naleti na spodnje perilo Lisca. Stvari se začno odvijati precej nepričakovano, ko se vlomilec razkrije in napeto postane, ko čez nekaj trenutkov domov pride dekle od fanta. Zelo jezna postane, ko opazi, da je njeno perilo razmetano po vsej sobi. Fant pride iz kopalnice in ugotovi, da nekaj ne štima.

S končnimi izdelki smo poleg pridobljenih ocen pri vajah predmeta, sodelovali na Lisca video natečaju. Kako izgleda moj končni izdelek si lahko ogledate spodaj.

Ideja / scenarij, režija, snemanje in montaža: Oliver Ruškovič
Igrajo: Maša Denonik, Marisa Višnić in Dinko Šimac
Glasba: Broke for Free – My Luck

Snemal sem z DSLR fotoaparatom Nikon D600 in med tem uporabljal dva objektiva; Nikkor 50mm f/1.8G AF-S in Nikkor 24-85mm f/3.5-4.5G ED VR. V programu Adobe After Effects sem poleg opravljene barvne korekcije uporabil tudi funkcijo time remapping, ki omogoča manipulacijo s časom video posnetka. Z omenjeno funkcijo sem pohitril posnetek, ko se kamera premakne iz kopalnice v sobo. Po snemanju sva z Mašo imela tudi krajši fotošut in sicer si lahko nastale fotografije ogledate tukaj.

Na koncu te objave bi se rad zahvalil osebju Hotela Habakuk, saj so bili zelo prijazni in nam ponudili svoj luksuzni apartma, v katerem smo snemali vse do večera.

Leave a Reply