Video: Kratka filma o Dolenjski

posted in: Filmi, Timelapse, Video | 2

Prejšnji mesec sem sodeloval na nagradnem natečaju “Dolenjska – Kratki filmi“. Na natečaj sem prijavil dva filma. V občini Semič sem posnel izvir reke Krupe in delček starega gradu Krupa, v Žužemberku pa tako naselje, kot tudi grad Žužemberk, ki se nahaja v samem središču mesta.

Film “Krupa”, ki si ga lahko ogledate spodaj, je v celoti sestavljen iz fotografij, saj je bil posnet z takoimenovano “timelapse” tehniko fotografiranja.

Tehnike sem se lotil tako, da sem fotoaparat nastavil, da naj ta v določenem času samodejno posname določeno število fotografij, pri čemer sem moral izbrati tudi interval oziroma premor med nastankom fotografij. Na koncu sem fotografije še uredil (barvna korekcija, ipd.) in jih združil v videoposnetek.

Film “Žužemberk”, ki si ga lahko ogledate spodaj, pa je sestavljen tako iz timelapse posnetkov, kot tudi videoposnetkov.

Ta projekt se je vsekakor izplačal, saj sem spoznal nekaj lepih slovenskih kotičkov, ob koncu natečaja pa je tričlanska strokovna komisija med najboljše filme uvrstila tudi oba moja filma in me tudi denarno nagradila.

2 Responses

 1. Vali

  Čestitke!!
  Sm mal pokukala tud po ostalih podstraneh, k jih nism še prebrala/vidla – lepe slike, kot vedno!

  Pozdravček iz Lj :)

 2. Oliver Ruškovič

  Hvala. :)

  Upam, da se kmalu spet vidimo in kakšno rečemo!

  Pozdravček iz Maribora ;)

Leave a Reply